Estepark zayıflama izmir ,estetik , güzellik,ayak bakımı, epilasyon, bölgesel incelme, solaryum, alsancak izmir

Cilt Bakımı & Leke Uygulamaları

Cilt bakımı Cildin genel anlamda temizlenmesi işlemidir. Cilt kalitesini korumak ve dengelemek adına yapılan bu işlemde her cildin gereksiniminin farklı olduğunu unutmamak gerekir. Cilt bakımında amaç gözeneklerin temizlenmesi, cilde parlaklık, canlılık ve tazelik kazandırmaktır.

Cilt Bakımı Kimlere Uygulanabilir?

Cilt gereksinimleri göz önüne alınarak cinsiyet ayırt edilmeksizin uygulama yapılabilir.

Neden Cilt Bakımı Yaptırılmalı?

Cildimizi her zaman dış etkenlerin tehdidi altındadır. Özellikle stres, hava değişimleri, yanlış beslenme, sigara, serbest radikaller, makyaj vs. cildi olumsuz yönde etkilemektedir. Bu etkenler kişinin cildini yorgun ve solgun gösterir. Bu problemleri ortadan kaldırmak için uzman kişilerin gözetiminde cilt bakımı yaptırmak ve ihtiyaç zamanlarında da yine bu bakımın devamlılığını sağlamak gerekir. Bakım sonrası cilt yapınıza uygun uzmanın önereceği ürünler ile mutlaka evinizde bu bakımı desteklemeniz gerekir. Ancak bu şekilde daha güzel bir cilde sahip olunabilir.

Cilt tipinizi ya da cildinizin neye ihtiyacı olduğunu eğer bilmiyorsanız evde yapacağınız kolay ve pratik test ile anlayabilirsiniz. Bu test için cildinizi temizleyin. Çok hırpalamadan kurulayın. Her hangi bir krem ya da losyon kullanmadan 30 dk. bekleyin. Bekleme süresi dolunca elinize ince bir kâğıt mendil alın ve yüzünüzü kapatacak şekilde mendili bastırın.

Eğer; Cildiniz, nemlendirici krem ya da losyon kullanmadığınızda gergin ve pul pul dökülüyorsa ve bir nemlendirici kullanma ihtiyacı duyuyorsanız Kuru Cilt. Kağıt mendil cildinize yapışmıyor ve üzerinde herhangi bir yağ izi yoksa Normal Cilt. Mendili yapıştırdığınızda kağıt mendil üzerinde belli noktalarda(alın, burun, çene) yağlanma varsa ve diğer noktalarda bir gerginlik hissi varsa Karma Cilt. Mendili bastırdığınızda cildiniz birçok noktasında yağlanma varsa, parlak bir görünüm, akneler varsa ve gözenekleriniz normalden daha geniş ise Yağlı Cilt.

Kuru Cilt

Cilt gerginse; özellikle su ile temas ettikten sonra geriliyor ve pul pul dökülüyorsa, hassas, erken yaşta kırışmaya başladıysa kuru cilde sahipsiniz demektir. Ayrıca cildin susuz kalması da önemli bir faktördür. Derinin yeteri kadar suyu yoktur veya aşırı şekilde su kaybetmektedir. Epidermisin en üst tabakasında suyu tutan bazı maddeler bulunmaktadır. Doğal nem faktörü (NMF)hava kirliliği, iklim değişikliği alkollü maddeler tarafından bozulmaktadır. Cildin PH seviyesi düşüktür. Kendini koruyamaz ve incelir.

Yağlı Cilt

Derinin yüzeyinde bir parlaklık söz konusudur. Siyah noktalar, deri altında biriken yağlar, yer yer sivilceler görülür. Bunun yanı sıra porları (gözenekleri)çok geniştir. Su ve temizleyiciler ile temas ettikten 1 saat sonra ciltte aşırı bir sebum (cildin kendi üretti yağ) üretimi söz konusudur. Yağlı cildin salgıladığı yağlar normal kimyasal özellikte değillerdir. Sebum salgılanması önemli boyutlara ulaşınca, cilt yağlı bir görünüm alır. Ergenlik çağına geçişle birlikte, hormonlar sebum salgılamasında artışa sebep olur. Bu hormon hassasiyet; yetişkinlerde ise akne oluşmasına neden olur. Cilt yağlı olmasına rağmen ince ve hassastır ve bu tür ciltler kuruda olabilir. Yani cilt doğal nem faktörünü (NMF) yeteri kadar korumayabilir.

Normal Cilt

Nemi, elastikiyeti yerinde olan, kırışıksız, düz, komedonsuz (siyah nokta), aknesiz olan cilt, normal cilt olarak adlandırılır. Bu tür cildi korumak diğer cilt tiplerine göre daha kolaydır. PH seviyesi ve serbest radikallerden korunduğu sürece dengeli beslenmeyle cilt sağlığını koruyacaktır.

Karma Cilt

‘T’ bölgesi; ( alın, burun ve çene bölgesi) aşırı yağlı, göz çevresi ve yanaklar ise normal görünümlüdür. Karma ciltler için hem bakım, hem de dengeyi sağlamak zordur. Yanlış ürün ve bakım ile denge çok çabuk bozulur. En doğru çözüm; her bölge için ayrı ayrı ürünler kullanmaktır.

Hassas Cilt

Hassas ciltler genellikle ince, kırmızı yapılı olup, lekelenmeye yatkın, alerjik bir reaksiyon gösterirler. Kuperozlar etkin bir biçimde göze çarpar. Sıcak ve soğuktan hemen etkilenir. Yanma ve batma hissi çok rahatsız edicidir. Genetik faktörler, yanlış beslenme, alkol, kullanılan ilaçlar, yanlış kozmetik ürün kullanımı ve diğer çevresel faktörler bu ciltlerin hassas olmasına neden olabilir. Bu tür ciltleri sakinleştirmek için ürün seçimine çok dikkat etmek gereklidir. Bakımı en zor cilt tiplerinden biridir.

Kimsayal Peeling

Kimyasal peeling, cildi canlandırmak amacıyla uygulanan kimyasal maddelerle cildin hasarlı üst kısmının "soyulması" işlemidir. Bu şekilde daha parlak, genç, temiz bir cilt görünümü kazanılır. Bu şekilde cilt adeta yeniden hayat kazanır.

Kimyasal peeling amacıyla değişik kimyasal maddeler kullanılmaktadır. Kullanılan maddeye göre yüzeyel, orta ve derin peeling yapılabilmektedir.

TCA (trikloroasetik asit) ile orta derinlikte, Fenol (karbolik asit) ile daha derin peeling yapılır, bu tedavi metodları daha farklıdır.

Kimyasal peeling nasıl etki eder?

Zamanla ciltteki kollajen ve elastin liflerde bozulma olur, bunun sonucunda ince çizgiler ve kırışıklıklar oluşur. Kimyasal peeling ile daha bol ve daha iyi organize olmuş yeni dokuların oluşması sağlanır.

Cildin üzerindeki hasarlı kısım ayrılması ile daha sağlıklı rengi ve dokusu güzel bir cilt oluşur.

Peeling tedavisi hangi problemlerde kullanılır?

  • Aknelerin iyileştikten sonra bıraktığı izlerin (skarlarının) tedavisi
  • Kırışıklıklar ve ince çizgilerin giderilmesi
  • Ciltteki açık porların kapanması
  • Eldeki yaşlılık lekeleri giderilmesi
  • Gebelik lekelerinin giderilmesi
  • Yaşlılık ve güneş lekelerinin tedavisi
  • Yaşlanma etkilerini geciktirmek için peeling tedavisi uygulanmaktadır

Mikrodermabrazyon

Mikrodermabrazyon yüksek basınçlı alüminyumoksit mikrokristallerinin cilde püskürterek cildin yüzeysel tabakalarının aşındırılması prensibine dayanan non invaziv bir yöntemdir. Bu işlemde cilt yüzeyine temas eden mikrokristaller yumuşak bir soyma işlemi yapmakta, ölü hücreler ve deri artıkları cihazın vakum sistemi tarafından emilmektedir.

Yaşlanmayı önleyici bakım Mikrodermabrazyon, cildin yenilenmesi için gerekli mekanizmaları uyararak, hücre bazında yenilenme ve kollajen üretiminde artışa neden olur. Bu uygulama, ciltteki düzensizlikleri azaltır. Cilde parlak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Tedavi amaçlı kullanımının yanı sıra sorunsuz ciltlerde yaşlanmayı önleyici bakım da yapmaktadır.

Mikrodermabrazyon'un yan etkisi var mıdır?

Mikrodermabrazyon anestezi gerektirmeden yapılabilen ağrısız yan etki ve riskleri olmayan bir tedavi yöntemidir. İşlemden hemen sonra kişi günlük aktivitelerine rahatlıkla dönebilmektedir.

Mikrodermabrazyon uygulaması nasıl yapılmaktadır?

Mikrodermabrazyon işlemi 20-30 dakika süren seanslar şeklinde yapılmaktadır.

Seanslar 7-10 gün aralıklarla tekrarlanır; etkin bir sonuç elde etmek için mevcut probleme göre değişen 8-15 seanslık bir tedavi programı gerekir. Uygulamaların tamamlanmasından sonra 2-3 ayda bir yapılan tek seanslık bakım tedavileri önerilmektedir.

Mikrodermabrazyon uygulama alanları nelerdir?

  • Yüzdeki ince kırışıklıklar ve karakter çizgileri
  • Yüz ve vücuttaki (göğüs bölgesi, el vs.) pigmentli lekelerin tedavisi
  • Güneş hasarına bağlı cilt bozuklukları
  • Hiperkeratozlar
  • Cilt yüzeyindeki düzensizliklerin azaltılması
  • Akne ve travma sonrası yara içlerinin azaltılması
  • Yağlı deride yağın azaltılması ve temizleme
  • Yaşlanmayı önleyici bakım ve cilt tonusunun arttırlması